23.8.2013

Meidän viikko: torstai

Herätys puoli seitsemän maissa. Aamupalaa, kamppeet kasaan ja agi-hallille. Kasilta oli treeni-treffit Ruutin Iita-serkun kanssa - aikainen lintu madon nappaa, tai tässä tapauksessa lelun ja nakin! Ennen treenejä kävin lämmittelylenkin hallin ympäristössä. Rakensin ensin hyppytekniikka-treenin, eli perussarjan, jolla otettiin Ansan kanssa muutama toisto. Hyvin hyppäsi Ansa, ainakin sieltä lähetyspaikalta katsottuna. Ajattelin tehdä Ansan kanssa nyt syksyn aikana jonkin verran hyppytekniikkaa osana kuntoutusta ja asteittaista agilityn pariin palaamista. Paljon en vielä osaa, enkä uskaltanut Ansaa ilmoittaa hyppytekniikkakurssillekaan, kun ilmoaika meni umpeen silloin kesällä kun paraneminen oli vielä kovin vaiheessa. Mutta Ruutin kanssa mennään kurssille syyskuussa ja täytyy siellä imeä lisää oppia Ansaakin silmällä pitäen. Perussarjan lisäksi Ansa juoksi pari kertaa putkea.

Ruutin kanssa aloitettiin myös perussarjalla. Aluksi pari toistoa niin, että lelu oli ennen vitos estettä. Ruutilla on tapana loikata nelonen ja vitonen samalla isolla hypyllä jos palkka on kovin kaukana. Sitten laitettiin lelu vitos esteen taakse, jolloin saatiin yksi hyvä ja yksi huono toisto. Sitten vielä siirreltiin lelua ja saatiin pari hyvää toistoa. Tauon jälkeen Ruuti teki toistoja kontaktilaatikolla ja keppejä, joiden loppupäätä on nyt naksuteltu. Edelliskerrasta asia oli hautunut ja edettiin harppaus eteenpäin - ihanaa nähdä miten pentu oppii! Lopuksi tehtiin vielä pieni radanpätkä sopivasti hollilla olleesta mutkaputkesta ja aidasta, jota kokeiltiin muutaman kerran.

Treenin jälkeen käytiin Iitan kanssa loppulenkki ja pennut juoksivat vapaana. Ansa olisi kernaasti myös juoksennellut vapaana ja leikittänyt pieniä, mutta tällä kertaa joutui tyytymään hihnassa kipsutteluun. Sitten nopsasti kotiin vaihtamaan kampetta ja töihin yhdeksitoista. Jätin koirille niiden ruoat ja luut kun jäivät itsekseen. J vei taas koirat pienelle lenkille tultuaan töistä. Minä saavuin kotiin ennen iltakahdeksaa. Koirat sai iltaruoat ja käytiin pelkkä iltapissitys tekemässä pururadalla, muuhun ei riittänyt omat voimat.

Ei kommentteja: