6.8.2013

Lomaterveiset osa 2Sappeen mökkeilyn jälkeen suunnattiin muutamaksi päiväksi Viitasaaren mökille. Lenkkeiltiin, käytiin vatussa, saunottiin ja soudeltiin. Ansa on tottunut veneilijä ja nauttii järven tuoksuista.
Ruuti kokeili veneilyä ensimmäistä kertaa elämässään. Neiti elohopea ei meinannut pysyä veneessä vaan roikkui reunalla. Yksikseen soutaminen ja samaan aikaan penskan pyydystely takaisin veneeseen oli vähän hankalaa. Lisää harjoitusta ja ensi kerralla mukaan apukäsiä, niin eiköhän huviveneily ala maistua Ruutikaisellekin. Minun ja Ruutin soudellessa rannan tuntumassa Ansa lähti rantaa myöten seuraamaan meitä. Onneksi mökkiranta on kivinen, ettei Ansan tarvitse kastella varpaitaan turhaan!

Nyt kun Ansa viipottaa enenevissä määrin vapaana, ovat tyttöjen ulkoleikit aika villejä. Ansa on kärsinyt kuukausi kaupalla ipanan roikkuessa sen raivelissa, joten nyt on aika antaa takaisin. Kauhealla mölinällä Ansa jahtaa Ruutia ja Ruuti on tohkeissaan ja kerjää vaan lisää kun Ansa pysähtyy - pöllöt.
Iloinen himpetti!


Elokuun ensimmäisenä juhlittiin Nessi-serkun 9-vuotis syntymäpäiviä. Tässä serkkuset odottelevat juhlaherkkuja. Juhlaohjelmaan kuului kakun leikkausta, herkuttelua, aarteen etsintää ja vapaata seurustelua. Ruuti ja Lyyti käyttivät seurusteluajan tehokkaasti painimalla. 


Viime viikonloppuna juhlittiinkin pitkän kaavan mukaan tyttöjen "mummon ja papan" merkkipäiviä. Juhlinta oli väsyttävää myös karvakorvien näkökulmasta. Sunnuntaina mökin kuistilla oli tällainen näky: Yhtenä aamuna Ruuti oli pukenut itselleen tyylikään nenäkoristeen. 


Tänään korkattiin sienestyskausi - jihuu! Saaliina oli mukava pussillinen mustatorvisieniä ja Ansan mahaan varastoidut lukuisat maahikkaat. Sienireissu oli pitkästä aikaa Ansan privaatti-lenkki ja Ansa otti siitä kaiken ilon irti kiipeillen, kirmaten ja kieriskellen. Ruuti puolestaan pääsi omalle lenkilleen, jonka varrella pistäydyttiin touhottamassa agi-hallilla ja järvessä. Lomailusuunnitelmissa on vielä monta mökkireissua, metsälenkkiä ja vähän treenaustakin. Ansa ottaa ensi viikolla osaa MH-luonnekuvaukseen ja kotioloissa pyöritellään dobo-palloa. Palataas taas asiaan kun arki koittaa!

Ei kommentteja: