23.8.2013

Meidän viikko: perjantai

Useamman iltavuoron jälkeen töihin aamuun, joten kello soimassa ennen kukon laulua. Laitoin koirille ruoat ja käytin Ruutin pikapissillä ennen kuin lähdin polkemaan töihin vartin yli seiskan maissa. J huolehti aamu-ulkoilun. Kotiin puoli viiden korvilla, jolloin koirat oli jo käyneet kierroksen pururadalla. Koirilla sisällä hurjat leikit ja painit, kun me ihmiset lepuutettiin vähän aikaa tv:n ääressä. Ansa jäi kotimieheksi lenkkeilemään ja sai syödä luuta pihalla pyörän korjaushommien aikana. Minä lähdin Ruutin kanssa kuuden jälkeen ajamaan Vihtavuoreen tokotreeneihin.

Tehtiin pieni kävelykierros treenipaikan lähellä ja Ruuti sai kirmata hetken jalkapallokentällä. Ruuti oli täynnä virtaa ja intoa, mutta ei haukkunut lainkaan treenien ekalla puolikkaalla - jihuu! Sitten muutama muu meidän ryhmäläisistä repesi haukkumaan, jolloin Ruutinkin sanainen arkku aukesi. Yleensä Ruuti on aloittanut haukun heti autosta päästyä, joten olen ottanut naksun esille ja naksuttanut kontaktista. Treenien lomassa Rute haukkuu kaukalon ympärillä tapahtuvalle elämälle enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Tehtiin ohjatusti estehyppyä ja kokeiltiin kotiläksynä ollutta seisomiskäskyä, jotta Ruuti jäisi sinne esteen toiselle puolelle töröttämään hetkeksi. Se meni ihan hyvin, jatketaan seisomistreeniä. Toinen ohjattu treeni oli ruutu ja sitähän me ollaan tehty aiemminkin. Ruuti meni vauhdikkaasti ruutuun, jossa oli lelu. Koska se meni niin hyvin, kokeiltiin yhdistää seisomiskäsky myös ruutuun ja seisomisesta lensi lelu. Kouluttaja kehotti jatkamaan treeniä tällä linjalla, tosin ei me kyllä olla kotona ruutua vielä kertaakaan harjoiteltu, vaan ainoastaan penturyhmän treeneissä. Saa nähdä miten meidän toko"ura" jatkuu, että jatkuuko ruudun treenaaminenkin. :) Itsenäisesti tehtiin odotusaikoina kaukalon reunassa sivua, seuruun alkeita,  liikkeestä maahanmenoa, liikkeestä seisomista ja paikkamakuuta. Kyllä me pikkuhiljaa jotain pientä aletaan osatakin, mutta minulle se liikkeiden jalostaminen eteenpäin on vähän haastavaa kun ei ole tästä lajista ihmeemmin kokemusta. Lopuksi tehtiin vielä porukassa luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Paikalla olemiseen Ruuti ei enää jaksanut keskittyä, vaan se meni plörinäksi.

Treenien jälkeen käytiin pieni kävely vielä Vihtavuoressa ja sitten ajeltiin kotiin. Kotona vähän ennen ysiä. Koirat sai ruoat ja iltaluut ja vielä ekstra-herkkuna paistettua kananmunaa. Ruutin kanssa tehtiin puolen minuutin onnistunut paikkamakuu ruokakupille. Koirat rupesivat aika pian nukkumaan sohvan nurkkaan. Käytiin vielä yöpissillä ennen puoltayötä ja sitten unille!

Ei kommentteja: