26.8.2013

Meidän viikko: lauantai


Lauantai-aamuna heräsimme jo kahdeksan jälkeen eikä uni tullut enää silmään, vaikka kuinka yritti. Ylös, suihkuun ja ulos. Ennen yhdeksää teimme korttelikierroksen ja haimme lehden postilaatikosta. Sitten syötiin aamupalat kaikessa rauhassa ja luettiin lehteä sohvalla köllötellen. Oli tyttöjen viikonloppu, kun ainut miespuolinen perheenjäsen oli reissussa.

Puoli kahdentoista maissa suuntasimme lenkille ja heti ensimmäisessä mutkassa törmäsimme kavereihin ja jäimme seurustelemaan. Lopulta jatkoimme metsään ja molemmat koirat juoksivat vapaana. Ruuti oli erityisen innokas riekkuja, eikä meinannut jättää Ansaa rauhaan. Koppasin muutaman kerran Ruutin syliin kun se roikkui jatkuvasti Ansan niskassa. No kyllä Ansakin vuorollaan kurmuutti vähän Ruutia, juoksutti Ruutia hölkkäämällä sen vierellä ja örisemällä ja haukkumalla hirveällä volyymillä. Paluumatkalla poikettiin vielä hallille katsomaan agi-kisoja. Koirat pääsivät tutustumaan viisi kuukautta vanhaan ja pikkuruiseen chihuahuan pentuun. Ruuti ensin haukkui, Ansa kävi maahan makaamaan, että pentu pääsi haistelemaan sitä kunnolla. Sitten Ruutikin tajusi, että hei se onkin leikkikaveri ja vaihtoi haukun leikkiinkutsuun. Ansa on kyllä mainio vieraiden ja etenkin pienien koirien kanssa. Se osaa mennä niin nätisti luo, vaikka ryömien ettei säikäytä toista. Monesti hetken päästä ne hankalammatkaan kaverit eivät ole moksiskaan kun Ansa läpsii niitä tassulla suoraan naamalle!

Lenkki- ja seurustelureissulla vierähti 2,5 tuntia, josta lenkki vei sen puolitoista tuntia ja matkaa tuli kuutisen kilometriä. Toin koirat kotiin nukkumaan ja lähdin itse käväisemään kaupungilla. Illalla kävimme puolen tunnin kävelykierroksen ja sitten tultiin kotiin jumppailemaan. Itse olin liian väsynyt (lue: laiska) jumpatakseni, mutta koirat tekivät ensin rangan venytykset ja tasapainoilivat sitten dobo-pallolla. Pallolla tehtiin asennonvaihtoja, jotka sujuukin hienosti. Ansa teki lattialla punnerruksia ja peruuttamista. Ruuti temppuili pesuvadin päällä. Molemmat tekivät toistoja kontaktilaatikolla sisällä ja vähän pihallakin. Jumppailun jälkeen koirat saivat iltaruoat.

Ysin jälkeen ovikello soi. Oven takana oli sisko ja koirat. Nessi oli iltalenkillä päättänyt tulla meille kylään. Se oli livennyt hihnastaan ja juossut vauhdilla meidän pihaan! Serkkuset tulivat istumaan meille iltaa. Lyyti ja Ruuti eivät kyllä juurikaan istuneet vaan painivat ja vetivät lelua. Yhdentoista kieppeillä saateltiin tytöt kotimatkalle ja käytiin iltapissillä.
Ei kommentteja: