17.6.2009

Viikonloppu Mustialassa

Toissa viikonlopun vietimme Mustialassa, eli whippettien erikoisnäyttelyssä ja open show'ssa. Tässä vihdoin ja viimein vähän kuvaa ja sanaa tuolta reissulta.
Lauantaina 6.6. whippettien erikoisnäyttelyssä narttuja tuomaroi saksalainen Olaf Knauber. Juniorinarttuja oli saapunut paikalle 12 kappaletta. Ansa oli tuomarin silmään erinomainen ja arvostelu kuuluu näin:

13 month old white and sabel bitch. Excellent combination of substance and elegance. Lovely head and expression. Strong neck of good length. Very elegantly arched. Excellent front for age. Good bone. Good topline with strong chest. Balanced angulation front and rear. Front movement will have to improve with age. Very nice side movement with powerful drive! Nice temperament. Very easily handled.

Oli oikein mukavaa saada kerrankin näin pitkä arvostelu. Tuomari käyttikin paljon aikaa työhönsä, niin paljon että lauantain viimeiset kilpailut saivat päätöksensä vasta ilta kuuden jälkeen..! Ansa ei sijoittunut luokassaan. Lauantain keli oli hyvin kolea, aamulla vielä sateli mutta vaikka sade loppuikin, lämpötila pysytteli alle 5 asteessa. Urheasti nökötimme kuitenkin kehän laidalla tunti toisensa perään ja Ansa seurusteli reippaasti kymmenien rotutovereiden kanssa.


******Sunnuntaina oli sitten epävirallisen Open Show'n vuoro ja aurinko paistoi vihdoin Hämeessä. Tuomarina meillä oli amerikkalainen whippet-kasvattaja Kerrie Kuper ja kotiinvietävänä huomattavasti lyhytsanaisempi arvostelu:

Curvy whippet girl. Excellent bone and topline. Good head and expression. Front movement excellent. Charming disposition.
Sijoitusta ei tullut sunnuntainakaan, mutta Ansa sai kutsun Paras pää ja ilme -kilpailuun. Siellä ei meille menestystä kuitenkaan tullut, vaan voittajaksi valittiin suloinen pieni pentu.

Kehän laidalla Ansa paini ahkerasti Siiri-siskonsa (P. Onnenkoru) kanssa. Ansalla diagnosoitiin olevan kaatumatauti, ilmeisesti toisen pappansa perua. Sen vuoksi Ansa on näissä kuvissakin pääosin ketarat ojossa nurmessa. Kolmannen kuvan nuuskuttelussa mukana myös Madde-neiti.


Siskokset kellivät yhdessä rankan viikonlopun jälkeen.1 kommentti:

Anna Mikkonen kirjoitti...

Näpsin kuvia siskoista kun Ryppy jäi kotiin, ja erkkaripäivän kuvia löytyy mun kuvagalleriasta http://picasaweb.google.com/anna.eriikka
Saapi käyttää ja näyttää!