17.5.2009

Koiravarkaus 16.5.



Eilinen aurinkoinen (mutta jäätävän tuulinen) päivä vierähti Varkauden kaikkien rotujen näyttelyssä. Whippettejä oli paikalla 42 kappaletta ja tuomarina kroatialainen Tino Pehar. Ansa sai ERIn ja seuraavanlaisen arvostelun:

13 months. Very good size and proportions. Typical head. Could have better topline. Very good angulation. In movement needs more drive behind.

Tuomari oli tarkka koirien koosta, Ansaa hän ei mitannut vaan totesi koon sopivaksi. Ja liikkeitä tuomari katsoi pitkään. Juoksutti minun pääni niin pyörryksiin, etten meinannut muistaa arvostelunauhaa hakea. Onnistuin muutenkin törttöilemään kehässä, kun en ymmärtänyt junioreiden kilpailuluokassa tuomarin vinkkaavan milloin oli meidän aikamme poistua kehästä. Sen hämmennyksen hetken onnistui rakas avomieheni saamaan ikuistettuakin, mutta enpä taida esitellä kuvaa näin julkisesti...




Kehän laidalla Ansa pääsi tervehtimään monen montaa rotutoveria. Parhaimmat leikit syntyivät Ansan Cocu-isän ja Fasu-whippetin kanssa. Cocu sai Varkaudessa toisen sertinsä ja sijoittui toiseksi parhaaksi urokseksi! Alla olevassa kuvassa Cocu ja Ansa.




******


Perjantai-iltana Ansa myös mitattiin. Eihän Ansa pienimmästä päästä ole, mutta yllätys oli aikamoinen kun mitaksi tuli 49,8cm. Maaliskuussa Tampereen näyttelyssä Ansaa verrattiin aikuisiin mitattuihin koiriin ja silloin neiti näytti noin 47cm korkealta. Oma veikkaukseni oli, että ei se kovin paljon päälle 48cm voi mennä. Mutta lopputulos olikin vallan toinen. Noh, näillä mennään - katsotaan näyttääkö mittatikku samaa vuoden päästä uusintamittauksessa. Hassua oli, että heti mittauksen jälkeisenä päivänä koosta tarkka tuomari kuitenkin arvioi Ansan oikean kokoiseksi.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Itse en koskaan innostunut näyttelyistä sen kummemmin, mutta kasvattajan toivomuksesta käytin toisen koiran muotovalioksi asti, sen jälkeen käyty vain tuttuja moikkaamassa. :)

Onnea teille tuleviin näyttelyihin, kisoihin jne.!

P.S. Laita vain se hämmentynyt kuvakin tänne. ;)