26.6.2013

Ruuti on jo 7 kuukauttaMillainen on 7 kuukautta vanha pentunen? Taitava, raivostuttava, hellyttävä, energinen, höseltävä, hauska... Ruuti on todella tottelevainen, oppii asioita nopeasti ja on innokas tekemään yhdessä. Toisaalta sitten seuraavassa hetkessä sillä ei ole korvia, se häseltää ja säheltää, siihen ei saa kontaktia ja se on kaikinpuolin mahdoton! Ihana murrosikä on saapunut vieraaksemme ja välillä on hermot koetuksella. Elämä Ansan kanssa on ollut viime vuodet melko helppoa, mutta jostain muistin perukoilta pompsahtelee mieleen kuvia sieltä Ansaliinin junnuajalta, kun meno oli vähän toisenlaista. Toivoa siis on, että Ruutistakin saadaan koulittua mallikas koirakansalainen! :DBloggailussa on ollut pitkä tauko, joten kerrotaas mitä kaikkea me ollaan puuhailtu. Ruuti on treenannut ahkerasti tokon ja agilityn alkeita. Tokoilua on harrastettu kotona, pihalla ja penturyhmässä sekä näiden lisäksi Ruuti ja "isi" on käyneet peruskurssia koirakoulussa. Tällä viikolla minä ja Ruuti kävimme ekaa kertaa treenaamassa muiden vesikoirien kanssa ja siitä toivottavasti saadaan tulevaisuuden treeniporukka. Olemme harjoitelleet ihan perusasioita: istumista, maahanmenoa, sivulletuloa, kontaktia ja kontaktikävelyn alkeita, luoksetuloa, paikalla oloa ja vähän ruutuun menoakin.  Näissä sitä riittää treeniä pitkäksi aikaa, tosin vähän on tullut sellainen olo, että itse kaipaisin neuvoja mitä tehdä ja miten edetä. Hyviä vinkkejä ja ohjeita on tullut treenikavereilta, mutta täytynee tässä katsastaa myös virallisempia kouluttautumismahdollisuuksia.

Agilityn saralla ollaan ihan kotipihassa harjoiteltu pyykkitelineen tolppien kiertämistä ja lelulle menoa. Hallilla ollaan käyty useamman kerran Iita-serkun kera ja myös itsekseen. On kiva kun on treenikaveri, niin saa apuja, tsemppiä ja tulee myös lähdettyä hallille vaikka aikaisin lauantai-aamuna! Hallilla on tehty noita samoja takaakiertoja, lelulle menoa siivekkeiden välistä niin että minäkin juoksen siinä rinnalla, rengasta on naksuteltu, kujakeppejä juostu, puomin alastulolla naksuteltu oikeaa paikkaa, pussia juostu ja tehty jokunen kerta pientä hyppytekniikkatreeniä. Lähinnä olen panostanut siihen, että Ruuti osaisi edetä ja että se pikkuhiljaa oppisi eri esteet ja niiden oikean suoritustavan. Hyppytekniikkaa haluaisin treenata enemmänkin, mutta oma osaaminen tulee siinä vastaan.Laukan kolme vaihetta


Arkielämässä on harjoiteltu nätisti hihnassa kulkemista ja nätisti vapaana kulkemista. Ne on ne tärkeimmät asiat tällä erää. Välillä on korvat ihan hukassa. Välillä taas toisten koirien ohittelut sujuu superhienosti. Haukkuminen on edelleen tapetilla, vaikka se on monissa tilanteissa vähentynytkin. Välillä sen tasapainon löytäminen on hankalaa, että mistä asioista kieltää ja mitkä jättää vaan huomioimatta. Opettelua puolin ja toisin.


Juhannusta vietettiin mökillä, jossa Rups sai juosta liki kolme päivää vapaana pihalla. Ja siitä Ruuti otti kyllä kaiken ilon irti! Se on mökillä mukana joka touhussa ja jos ei mitään tapahdu, se järjestää itse toimintaa. Ihana pentunen, tulee niin Oona mieleen monista sen puuhista. Mökillä touhottamisen lopputulemana oli hyyyvin väsynyt pentunen. Ruuti kävi viikonloppuna myös esiintymässä Salme Mujusen kameralle, joten tämän postauksen hienot kuvat ovat peräisin siltä reissulta! Ruuti on myös opetellut uimaan. Aluksi veteen saattoi mennä vaan kahlaamaan. Jos keppi lensi liian pitkälle, Ruuti uikutti surkeana kohdassa, jossa tassut vielä ylsivät pohjaan. Sitten Ruuti meni uimaan, jos ihminen kahlasi sen mukana syvemmälle ja houkutteli. uimaan mentiin, jos itse meni kanssa kahlaamaan syvemmälle. Nyt Ruuti menee järveen kepin perässä ja ui vähän ylimääräisiäkin lenkkejä. Näin helteillä on hyvä, että Ruten voi viedä alkulenkistä uimaan ja sitten on viileä olo lenkkeillä vähän pidempäänkin. Ansa ei tätä viilennysmahdollisuutta käytä hyväkseen kuin pakolla. Toivottavasti tuohon meidän lähijärveen ei iske helteiden seurauksena sinilevää, että päästään jatkossakin polskimaan. Osaan odottaa ruokaa hirmuisen taitavasti!


 
Kyllä siellä mökilläkin voi ihan pieneksi hetkeksi laittaa pitkäkseen


 Niin joo ja laitetaas vielä Ruutin strategiset mitat 7 kuukauden iässä: paino 10,0kg, korkeus noin 39cm.


Ei kommentteja: