2.9.2012

Serkkusia ja muita lomapuuhia

Aloitetaan jutut näin syyskuun alkuun sopivasti kesälomailusta. Elikkäs lomat vietettiin heinäkuussa ja lomaan kuului muun muassa mökkeilyä ja lenkkeilyä. Saimme pariksi päiväksi hoitoon myös Ansan serkkuset, eli siskoni koirat Nessin ja Lyytin. Lyyti on melko energinen typy, joten vilinää riitti. Mutta hyvä metsälenkki ja pieni aivotyö väsyttävät touhukkaammankin sollie-koiran! Meidän kodin rappuset ovat osoittautuneet hiukan konstikkaiksi muutamille koiravieraille. Raput ovat U-malliset ja niiden välit ovat avoimet, mikä tuntuu hirvittävän monia. Lyyti on harjoitellut rappujen kulkemista jo useamman kerran, mutta tällä kertaa koettiin läpimurto ja nyt sujuvat tätilän raput kumpaankin suuntaan!


 
Mökillä riehuessa tuli hiki

Nessillä oli omat touhut rannassa. Ensin pitää läträtä järvessä ja sitten kieriskellä hiekassa. Pikkukoiran lempipuuhaa!

Kotona lepäiltiin sisällä ja parvekkeella. 


 Nessi Nössönenä Nössönen täytti elokuun alussa jo 8-vuotta. Siitä on syytä olla ylpeä! 
Lyde Lyttinen on aivan uupunutLomalla Ansa oli yhden viikonlopun hoidossa mökillä "mummon ja papan" luona ja onnnistui tekemään pari katoamistemppua. Ensimmäisellä kerralla Ansa löytyi pitkän etsinnän jälkeen naapurin savusaunan katolta nuuskuttelemasta. Ansa oli käynyt maistelemassa saunan jääkaapissa ollutta voipakettia ja päättänyt katsastaa maisemat myös saman rakennuksen katolta. Eihän sitä tuommoisissa tohinoissa malta kuunnella toisten huuteluita.

Toisella kertaa etsintäpartio löysi Ansan ojarummusta kurkkimasta. Oli ilmeisesti kulkenut pidemmänkin reissun ojanpohjia ja viemäriputkia pitkin. Tämän jälkeen ymmärrettävästi Ansa viettikin aikaansa pääosin kytkettynä. Ansan reviiri meinaa mökillä levitä melkoisen isoksi. Ansa ei ota vakavasti muiden kuin minun kutsuja, vaikka sitä palkitaan ja kehutaan luoksetuloista ruhtinaallisesti. Jos tekeillä on jotain jännittävää, huudot kaikuvat kuuroille korville. Onneksi mökki on suhteellisen turvallisella paikalla, naapurit ovat lähellä, mutta autoliikennettä tai riistaa ei alueella kovin paljon liiku, joten Ansa saa jatkossakin kirmata mökillä vapaana. Ainakin silloin kun minä olen paikalla.Kävimme lomalla myös toisella mökillämme. Siellä oli maalaustalkoot ja ehdimme käydä mustikassa oikein kunnon korvessa, hirvien ja karhujen joukossa. Ansa rakastaa marja- ja sienireissuja. Se tutkii rauhassa lähiympäristöä, juoksentelee välistä pieniä spurtteja, kellii marjamättäillä ja imuroi mahan täyteen mustikoita! Nyt olemme mustikoiden lisäksi löytäneet jo vähän sieniä, joten luvassa on syksyn mittaan paljon pitkiä vaeltelureissuja metsän aarteiden perässä.Ei kommentteja: