16.6.2008

Mökkeilyä
Oltiin mökillä muutama päivä ja koirat nauttivat ulkoilmasta! Mökki on vanhempieni paratiisi, siellä ei ole sähköjä tai vettä, metsää vaan ympärillä ja no, muutama naapurikin valitettettavasti lähistöllä. Ei tällä kertaa onneksi kuitenkaan häiriöksi asti. Lähimmillä naapureilla on kaksi kuritonta koiraa, jotka aiempina kesinä ovat juoksennelleet meidänkin pihassa ja ikävästi myös purreet erään mökkinaapurin lasta. Nyt kuulimme ainoastaan haukkua metsikön takaa, tosin Ansaa kova haukkuminen vähän pelotti.

Saapuessamme satoi ja sisällä oli hyytävän viileää, kosteus tunki luihin ja ytimiin ja lämmittämisessä menee oma aikansa. Ansa köllötteli takan edessä vilttien välissä päiväunillaan. Oona puolestaan ei suostunut rauhoittumaan, joten lopulta lämmitin saunan, niin Oona pääsi ottamaan nokosia lauteilla viidenkymmenen asteen lempeässä lämmössä! Onneksi ilma lämpeni ja saimme nauttia auringosta.

Koirat juoksivat villeinä ja vapaina, pöhelsivät pusikoissa ja pureskelivat keppejä. Uudessa ympäristössä huomasi selvästi näiden kahden kaveruksen erot. Oona seuraa minua kaikkialle kuin hai laivaa. Jokapaikkaan on päästävä mukaan ja kokoajan oltava valppaana. Ansa puolestaan kulki omia polkujaan ja tutkiskeli itsenäisesti ympäristöä. Kovin kauas ei pentu toki lähtenyt, kutsuttaessa ilmestyi aina jostain piilosta esille. Sisäsiisteyttä oli helppo harjoitella tuollaisessa paikassa, kun Ansan pystyi aina tarpeen tullen päästämään ovesta ulos. Kun palasimme kotiin, Ansa ilmoittikin hädästä vinkumalla ulko-ovella mutta tuon yhden kerran jälkeen vessa-asioita on toimitettu jälleen sujuvasti sanomalehdille (tai niiden viereen).

Raikkaan maalais-ilman vaikutustako vai mitä, tytöt alkoivat painimaan todenteolla! Ansa kaluaa ja näykkii Oonaa ja pian Oona heittäytyy myös mukaan leikkiin. Sitten vertaillaan kumman suu on isompi. Oona on leikkien jälkeen täynnä hampaanjälkiä. Välillä onneksi kellistää Ansakin ruohikkoon jotta pentu vähän rauhoittuu. Samoilla leluillakin leikkiminen onnistuu hienosti.

Lisää kuvia mökiltä laitan huomenna, eikun siis tänään. Pieni visiitti koneelle on taas venynyt seuraavan vuorokauden puolelle...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka suloisia!!!
Näitä kuvia voisi katsella vaikka aamusta iltaan.
Ansa ja Oona, nauttikaa kesästä!

Hoo

Elina kirjoitti...

Ansa ja Oona kiittävät! :)