22.8.2015

Kohti kolmosia
Lomaan mahtui myös harrastuksia. Ansan kanssa rallyiltiin omaehtoisesti, kun taas Ruutin kanssa käytiin meidän rally-koutsin järjestämä viikonlopun mittainen rallyn starttikurssi. Hyvin lähti harjoitukset sujumaan. Nuorempana treenattu seuraaminen oli kohtuu helppoa muistutella Ruutille ja se vaatisi vain pientä hiomista ja palkatonta treeniä, että olisi aikalailla kisakelpoista. Aika monet muutkin rallyliikkeet tulivat Ruutilta selkärangasta, joten paljoa työtä ei tarvisi tehdä kisoja ajatellen. Katsotaan missä vaiheessa saadaan sellainen treenaaminen aikaiseksi, rally-kisoista haaveilen Ruutinkin kanssa.

Ruutin agilityn ryhmätreenit jatkuivat jakson loppuun saakka. Maanantaina vietettiin jakson päättäjäisiä ryhmän möllikisojen merkeissä ja ensi viikolla aloitellaan jo uutta treenijaksoa hiukan uudistuneen ryhmän kanssa. Lomalla kävimme myös Sanna Lehtosen koulutuksessa naapuriseuran hallilla, josta sai jälleen mukavia ahaa-elämyksiä.

Lomalla startattiin lisäksi uusi kisaputki, eli takana on kahdet kisat ja edessä kahdet kisat tiiviimmällä syklillä. 8.8. käytiin Tampereella liitelemässä kahden agi-radan verran. Ensimmäisellä meidän ja sen viimeisen nollan välissä oli vain yksi pudonnut rima, muutoin tekeminen oli aikas kivan oloista. Ennen rataa minua ei jännittänyt oikeastaan laisinkaan ja ohjaaminen tuntui rennolta. Rima tippui kohdassa, jossa koira lähetettiin hypylle, jolta käännyttiin sitten lähes 180 astetta takaisin tulosuuntaan. En tiedä oliko kyse minun huonosta ohjauksesta (ennakoinko käännöstä liikaa) vai mistä. Yhdellä hypyllä oli myös vähällä tulla kielto, kun Ruuti ennen hyppyä pomppi hetken paikallaan ennenkuin loikkasi hypyn. Siinä oma ohjaus oli huonoa. Toisella radalla lensi ensimmäinen rima ja puomin kontaktilla Ruuti juoksi läpi, jolloin palautin sen kontaktille, josta hylkäys. Ensimmäisellä radalla puomi oli tehty hienosti ja kummallakin radalla puu-A juostiin kivasti.

Viikko sitten ajeltiin Kuopioon ja siellä oli tarjolla kolme rataa. Ensimmäisenä agi-rata, jolle kisaajien kauhuksi kannettiin pöytä! Olen nähnyt pöydän käytössä tavallisten kisojen radoilla ehkä kerran tai kaksi. Arvokisoissa sitä toki näkee. Tuomari Eija Berglund pitikin meille pitkän puhuttelun ennen rataantutustumista ja selitti tarkoin pöydän oikean suoritustavan. Hän sanoi osuvasti, että kyllä se pöytä teiltä onnistuu, ryssitte radan sitten jonnekin muualle ja niinhän meille kävi! Rata oli aika karmeaa sähellystä noin muutoin ja hylkäys taisi tulla jo ennen sitä pöytää. Mutta pöytä me tehtiin aivan virheittä, etten jopa sanoisi täydellisesti! Pöydälle tultiin putkesta ja tiesin, ettei minun auta näyttää pöytää Ruutille rintamasuunta pöytään päin, koska se vain lentää yli vauhdissa. Sen sijaan otin molemmat kädet käyttöön, käänsin itseni ihan Ruutin eteen ja otin vauhdin pois ennen pöytää. Kun Ruuti oli tukevasti pöydällä, sain sitten otettua muutamia askelia kohti seuraavaa estettä. Voisihan sitä pöytää treenatakin, mutta näköjään nyt onnistuttiin hyvin minimaalisella treenillä kuitenkin toteuttamaan se kisaradalla!

Toinen rata oli hyppäri ja rataantutustumisessa melkoisen kiemuraisen oloinen: "miten mä ehdin tonne ja tonne???". Tällainen meidän suoritus sitten oli:


Tuloksena siis -8,46, etenemä 4,39m/s, sijoitus 1. SERT ja siirto 3-luokkaan! Kolmas rata jäi näin ollen Kuopiossa starttaamatta ja huomenna on edessä meidän ekat kolmosten kisat - hih!

Tällä viikolla on juostu ryhmämöllien lisäksi myös joukkue-möllikisoissa ja tässä meidän rata sieltä, josta siis tuloksena myöskin nolla:


Mukavat fiilikset jäi näiltä radoilta, toivottavasti samat fiilikset säilyy tuleviinkin kisoihin! Kisailun lisäksi tänä viikonloppuna nautitaan ihanista loppukesän päivistä ja auringosta. 

Syksykin jo kulman takana pilkistelee! 
Ei kommentteja: