12.10.2014

2 x LUVA

Viime viikonloppuna ei sitten niinkään harjoiteltu kisaamista vaan ihan oikeasti kisattiinkin, tuloksena kaksi LUVAa (JEE!) ja neljä sijoitusta palkintopallilla! Vuorossa siis kaksipäiväiset kotikisat, joille ilmoitin meidät kaikille neljälle radalle, pitkällisen pohdinnan jälkeen. Kontaktit on olleet vähän sitä sun tätä viime aikoina. Olen kiireessä ja kisatohotuksessani lepsuillut ja sählännyt kontaktien kanssa, joten Ruuti on nyt ollut vähän epävarma siitä miten niitä oikein suoritetaan. Kisoja edeltäneellä viikolla ryhmätreeneissä kontakti meni ihan plörinäksi. Pari kertaa kävin niitä sitten vielä ennen kisoja "herkistelemässä", eli kerrattiin ihan alkeista mitä ne kontaktit oikein onkaan ja olin itse tarkkana vapautuksen kanssa.

Vissiin se herkistely auttoi, sillä kisoissa tehtiin ihan hyviä ja myös niitä vähän huonompia kontakteja. Kahden luvan jälkeen viikonlopun viimeisellä agiradalla päätin itse ohjata rauhallisesti ja huolehtia, että ne kontaktit tulee oikeasti tehtyä kunnolla ja siellä sitten onnistuikin kontaktit oikein hienosti!

Tässä videoita kisoista:

Ensimmäinen agi-rata lauantailta, jolta tulos -15,55, etenemä 4,34m/s, sijoitus 2. LUVA. Radan positiiviset: Hyvä lähtö, hieno puomin kontakti, rauha ja tilan antaminen kepeille lähetyksessä, vauhti ja fiilis.

Toinen agi-rata lauantailta on videolla, mutta video ei ole netissä. Siellä juostiin läpi kontaktit, mutta annoin Ruutin jatkaa rataa, tuli yksi rima alas, muutama kökkö ohjaus jne. Tulos oli 10, mutta vissiin tuomarilta jäi tuo rima tuomitsematta, sillä kymppi tuli kahdesta kiellosta.

Hyppyrata sunnuntailta, jolta tulos -13,43, etenemä 4,64m/s, sijoitus 2. LUVA. Radan positiiviset: KAIKKI! :) Hyvä rauhallinen lähtö, hyvä ohjausvalinta ja sen toteutus radan hankalimpaan paikkaan, eli muurilta vitos ja kutos-aitojen kautta putkeen, huippukepit, nopeus ja fiilis.

Agirata sunnuntailta, jolta tulos 5 (aikavirhe -4,81), etenemä 3,51m/s, sijoitus 3. Radan positiiviset: kontaktit, keppien avokulman suoritus, oma rauha ohjaamisessa, vaikka toki muutamassa kohdassa meinasin olla vähän myöhässä. Kontaktit oli tällä radalla se pääjuttu, joka oli tärkeintä saada onnistumaan. Puomin kielto oli tyhmä juttu.

Arkipäivät lepuutettiin agilitystä, ainoastaan minä kävin ryhmätreeneissä tarjoilemassa ja herkuttelemassa luva-herkuilla. Ruuti sai viettää rankan kisaviikonlopun jälkeen pari lepopäivää ja niiden jälkeen on lenkkeilty ahkerasti. Tänään suunnattiin sitten hyppytekniikkakurssille tsekkaamaan missä mennään tekniikan suhteen sitten viime huhtikuisen kurssin. Ruutilla on hyvin perusasiat hallussa, set point sujui oikein hienosti. Siitä jatkettiinkin sitten haastavampiin harjoituksiin. Perussarjalle laitettiin sen perinteisen viiden hypyn sijasta kahdeksan hyppyä. Ruuti keksi tähän tavallisen ratkaisunsa ja ensimmäisellä kerralla leiskautti kaksi viimeistä aitaa yhdellä hypyllä. Kaarretta tehtiin myös ekaa kertaa sitten pentuajan. Siinä tuli myös pähkäiltävää kun suoritustapa ei meinannut ihan aueta Ruutille!

Nyt on siis pinkka vanhoja ja nipullinen uusia hyppy-harjoituksia mitä tehdä. Mä sitten niin tykkään hyppytekniikka-jutuista, ne vaan on äärimmäisen mielenkiintoisia ja kaikki se fyysinen asia siellä taustalla niin tärkeää ja kiehtovaa! Huomenna suunnataan meidän haastajat-valmennusryhmän ensimmäisiin treeneihin - kivaa!

P.S. Se neljäs palkintosija tuli 1-luokan seuramestaruudesta, jossa oltiin kolmansia. :)

Ei kommentteja: