29.3.2014

Meidän talvinen viikko

Pidin elokuussa päiväkirjaa meidän koiramaisista touhuista viikon verran. Ajattelin, että kirjaan nyt talviaikaan ylös meidän puuhat uudelleen, niin saa vertailla aktiivisuutta eri vuodenaikoina.

Maanantai

Minä annoin aamulla koirille ruoat ja lähdin töihin klo 7:20 bussilla. Koirat aamulla kävivät isäntänsä kanssa pihalla asioilla. Tulin itse kotiin ennen puoli viittä ja vein koirat nopeasti asioilleen. Sitten  hengailtiin vähän aikaa kotona, söin ja vaihdoin vaatetta ja lähdettiin lämmittelylenkille molempien koirien kanssa. Ennen seiskaa saavuttiin Ruutin kanssa Haukkuvaaran hallille ja edessä oli viimeinen agi-valmennuskerta. Tehtiin rataa, jossa joutui juoksemaan ja toisaalta ohjaamaan tarkasti paikkoja. Rataantutustumisessa ajattelin, että valitsen suoritettavaksi 14 ensimmäistä estettä miinus kepit. Yllätyksekseni teimmekin alkuosan ykkösellä oikein, eikä sitä sitten jääty hinkkaamaan sen enempää, vaan siirryimme jatkamaan rataa eteenpäin. Tein mm. ensimmäistä kertaa eläessäni sylkkäri-niisto-sokkarin, joka meni ensimmäisellä kerralla oikein ja Ruuti tuli ohjaukseen hienosti! Oman vuoron lopuksi käytiin pieni kävely ja kotiin saavuttua napattiin Ansa mukaan ja käytiin kunnon jäähdyttelylenkki kolmestaan. Meidän ollessa treeneissä Ansa oli jo päässyt pienelle kävelylle ja saanut ruoan ja iltaluut. Kotiin saavuttuamme puoli kymmenen jälkeen, sai Ruuti oman ruokansa ja sitten nukkumaan.

Tässä ratapiirros valmennuksesta. Koska esteet 1-14 tehtiin ykkösellä oikein 
(poislukien kepit), jatkoimme esteelle 23 saakka. Ohjaustekniikoita käytin seuraavasti:
4 takaakierto-valssi
5 ennakoiva valssi
8 tiukka-törkkäysvalssi
10 vastaanotto esteen takaa
11 tiukka törkkäys-lähetys
12 sokkari
15 merkkaus-vastaanotto esteen takaa
16 persjättö
18 takaakierto-niisto-sokkari
19 pakkovalssi
21 sylikäännös-niisto-sokkari


Tiistai

Jälleen aikainen aamuherätys ja samat kuviot kuin maanantainakin. Iltapäivällä kotona ennen puoli viittä ja koirat ulos. Sitten lähdin kuskaamaan koirien isäntää omiin menoihinsa. Kotiin ennen kuutta, pikainen vaatteiden vaihto, koirat autoon ja kotihallille. Käytiin lämppälenkki hallin lähellä ja Ansa joutui odottamaan autossa Ruutin treenien ajan. Tällä kertaa oli minun vuoro suunnitella rata, johon tuli suoraan etenemistä, putkijarrua ja tiukkaa kurvia ennakoivalla valssilla/jaakotuksella. Lisäksi tehtiin muutama toisto keinulla. Hienosti sujui Ruutilta niin rata kuin keinukin. Putkijarru parani harjoituksen edetessä ja muutenkin saatiin kurvit tiukemmiksi. Keinulla oli avustaja vähän pehmentämässä alastuloa ja toinen palkkaamassa Ruutia alastulolla, minä otin etäisyyttä, juoksin ohi jne. Keinun räminä ei Ruutia haitannut ja se karkasi keinulle itsekseenkin. Treenien jälkeen käytiin lumisateessa jäähdyttelylenkki ja hurautettiin kaupunkiin hakemaan koirien isäntä kotiin. Kotona koirille ruoat ja iltaluut.


Tiistain treeni, jossa jatkettiin edellisviikon teemalla putkijarrun työstämistä, 
tosin poiketen piirroksesta 6-hyppy jätettiin treenistä pois. 4:n takana vastaanotto 
ja putkijarru 5:lle. Meillä toimi ainakin tässä vaiheessa jarruna se, että käännän koko 
kropan kohti Ruutia ja merkkaan kädellä putken sisäänmenon. 10:lle tehtiin 
ennakoiva valssi ja loppu olikin vaan etenemistä suoraan. 

Keskiviikko

Vapaapäivä - mahtavaa! Aamulla nousin kahdeksan jälkeen, koirat oli jo siinä vaiheessa käyneet pihalla pissalla. Syötiin aamupalat ja käytiin parinkymmenen minuutin mittainen pikkukävely. Sitten lähdin ostamaan koiran- ja ihmistenruokaa, koirat jäi kotiin nukkumaan ja sai pikkuluut minun lähtiessä. Päivällä loikoiltiin koko kolmikko sohvalla ja koirat oli kovin väsyneitä. Ruuti hoidatti itseään tunkemalla syliin. Iltapäivästä ryhdistäydyttiin ja lähdettiin lenkille metsään. Lumisessa metsässä koirat olivat innoissaan, juoksivat spurtteja metsässä ja Ansa juoksutti Ruutia urakalla laskettelurinteessä. Pakkasta oli muutama aste ja joitain liukkaita paikkoja lukuunottamatta metsä hyvä alusta koirille juosta. Lenkillä vierähti vajaa pari tuntia ja koirat oli aika poikki kotiin tullessa. Sitten loikoiltiinkin loppupäivä. Ansa vetäytyi alakertaan peittojen alle, Ruuti vuoroin seuraili väsyneenä keittiöhommia, vuoroin torkkui sohvalla. Illalla ruokaa ja iltaluut sekä pieni korttelikierros.

Torstai

Iltavuoro töissä. Aaamupalan jälkeen lähipururadalla vajaan puolen tunnin kierros molempien koirien kanssa, jonka jälkeen heitettiin Ansa kotiin, nakkasin treenirepun selkään ja suunnattiin Ruutin kanssa hallille. Parinkymmenen minuutin pikavisiitillä tehtiin puomin kontaktia, ensin pelkkää alastuloa ja sitten kokonaista puomia. Juoksin aina itse ohi Ruutista ja otin sivuttaisetäisyyttä. Etupalkkana namialusta. Lopuksi pari toistoa niin, että puomin jälkeen jatkettiin putkeen. Otimme myös muutaman toiston A:n alastulolla, Ruuti kiipesi harjalle asti ja tuli sitten alas kontaktille - sujui hienosti! Lopuksi viritin ohjurit neljälle kepille ja tehtiin toistoja muutama ensin namialustan kanssa ja sitten lelu etupalkkana. Hyvin sujui, seuraavalla kerralla jatketaan 6:lle kepille. Kipitettiin reippaasti kotiin, koirat sai luut ja minä kiirehdin töihin.

Työpäivä päättyi iltaseiskalta ja olin tilannut kyydin kotiin. Kotona nopeasti kamppeet kasaan ja molemmat koirat lämmittelylenkille. Ruuti jäi kotiin pureskelemaan luuta kun Ansan kanssa suunnattiin hallille treeneihin. Olin varannut mukaan huippupalkkoja: maksapaloja, possun korvan siivuja ja Jumbonen, jolla sain Ansan haukkumaan ja mouruamaan ihanasti. Radan tekemisen lisäksi hiottiin A:n kontaktia vähän yksittäisenä, kun A uhkasi pompata sieltä liian vauhdilla alas. Hyvät treenit ja niiden jälkeen käytiin Ansan kanssa kahdestaan jäähdyttelylenkki lumituiskussa. Kotona puoli 11 jälkeen.

Tämmöisiä mukavan suoraviivaisia ja helppoja ratoja on nyt tehty Ansan kanssa. Perjantai-lauantai-sunnuntai


Näiden hoitajien seurassa paranee sitkeämpikin tauti!

Heräsin karmeaan kurkkukipuun ja työterveydessä piipahtamisen jälkeen palasin kotiin viettämään sohvapäivää. Koirat käytin vaan iltapäivällä rauhassa lähipururadalla käppäilemässä, Ruuti juoksi vapaana. Olivat oikein tyytyväisiä sohvailuun, Ruuti koko ajan minun vieressä ja sylissä, Ansa vetäytyi omaan pesäänsä alakertaan. Illalla kävivät pienen lenkin isäntänsä kanssa. Ruutilla oli iltavilli ja haki vuorollaan jokaisen lelun kopasta leikkeihin.

Iloinen Tinki-Tonki "koirapuistoilun" jälkeen

Lauantaina oli upea aurinkoinen keli, mutta minun sairastaminen sisätiloissa jatkui. Koirat pääsivät isäntänsä kanssa lenkkeilemään. Ruuti oli kuljettanut heidät koirapuistoon, eli sinne meidän viime aikojen suosikkimetsään. Ruuti on niin mainio, sen kun päästää metsänreunassa vapaaksi, kipittää se koko ajan edellä ja neuvoo mihin mennään. Välillä se häiviää hetkeksi näkyvistä, mutta sitten huomaankin sen odottelevan meitä edempänä. Koirilla oli oikein huippulenkki ja sen jälkeen käpertyivätkin heti sohvalle ja nojatuoliin nukkumaan. Illalla popsivat luita ja Ruuti jumppaili ja temppuili iltaruoan edestä.

Sunnuntai jatkui sairastamis-teemalla, kun me molemmat ihmiset oltiin flunssassa. Koirat saivat siis lepopäivän, kävivät kolme rauhallista pientä kävelylenkkiä, etsivät iltaruokansa raksupalloista ja pahvipaketeista.

Semmoinen viikko meillä, melkoisen treenipainotteista ja metsälenkkeilyä normaalia vähemmän. Tällä viikolla elämä on jatkunut rauhallisella linjalla, kun meidän ihmisten sairastaminen on jatkunut. Koirat eivät onneksi ota lepopäivistä pulttia, Ansa nyt toki laiskana lekottelee muutenkin, mutta Ruuti nuorena ja energisenä voisi olla hankalampi lepäilijä. Kyllähän siitä näkee, että energiaa kerääntyy ja vapaana ulkona juostessa tai treeneihin mennessä sitä sitten riittää. Mutta kotona se ei hypi seinille. Ja hyväähän se lepo tekee itse kullekin, kun elämä meinaa välillä olla vähän hektistä!Ei kommentteja: