20.5.2012

Kevään kisailuja

Kisailtu on, joten josko niistä tuloksista kirjoittaisi jotain tännekin!

Huhtikuun 14. päivä kisattiin taas kotihallissa kahden radan verran. Ensimmäiselle radalle ladattiin kaikki paukut ja tulosta saatiin, eli meidän toinen LUVA kakkosluokassa! Tulokseksi tuli -3,21 ja toinen sija! Tämä olikin vauhdikkain suorituksemme kakkosissa. Toiselle radalle ei jäänytkään yhtään intoa eikä energiaa. Pakka niin sanotusti hajosi heti parin esteen jälkeen ja tuloksena lopulta hylsy.

Äitienpäivänä 13.5. kisasimme myöskin kotihallissa, kahdella radalla. Ennen ensimmäistä rataa en tuntunut saavan Ansaan oikein mitään kontaktia. Ansa vaan tuijotteli ympärillä olleita muita koiria, ei kiinnostunut nameista eikä leluista. Tämä ei ollut järin hyvä lähtötilanne. Teimme kuitenkin puhtaan radan, mutta jälleen harmittavalla yliajalla. Tulos: 0,33 ja toinen sija. Toisella radalla vauhtia ja intoa oli enemmän, mutta se meni muuten vaan hylsyksi.

Tänään 20.5. ajelimme Pieksämäelle kisailemaan jälleen kahdella radalla. Ensimmäisellä radalla alussa oli kolmen hyppyesteen suora ja sen jälkeen tiukka käännös takaakiertoon. Tämä alkusuora meni pitkäksi ja sekoitti pasmat minulta ja Ansalta. En jaksanut jäädä säätämään siihen pidemmäksi ajaksi ja Ansakin näytti heti tympääntyneeltä, joten jatkoimme vaan matkaa eteenpäin. Tästä johtuen suorituksemme hylättiin. Samaisella radalla tuli pari muutakin onnetonta kohtaa, joissa Ansa haahuili omiaan, enkä minä osannut ohjata sitä oikein.

Toisella radalla oli hitusen enemmän vauhtia ja yhteistyömme sujui. Pujottelu oli kyllä kuin hidastetusta filmistä. Alitimme täpärästi ihanneajan (-0,08s), mutta Ansa ilmeisesti pomppasi puomin ajasmenokontaktin yli, joten tulokseksi tuli vitonen. Harmillinen virhe, mutta ihan mukava mieli jäi tästä reissusta. Pieksämäen kisapaikan vieressä on nätit lenkkimaastot. Kisojen jälkeen Ansa pääsikin rallattamaan hetkeksi vapaana ja painimaan karjakoira-matkakaverinsa kanssa. Nyt on nojatuolissa pötköttämässä aivan reporanka Ansaliini!

Nyt on viiden kisapäivän ja yhteensä 11 radan mittainen kevään kisaputki kuljettu läpi. Tuloksena kaksi LUVAa ja kolme yliaikanollaa niiden muiden tulosten joukossa. Seuraavaksi jäämmekin kisatauolle. Meidän oma seura järjestää kesäkuiset agilityn SM-kisat, joten ymmärrettävästi muita kisoja ei ennen syksyä järjestetä. Olen suunnitellut osallistumista pariin möllikisoihin ja kenties loppukesästä innostumme reissaamaan Savon suuntaan kokeilemaan kisailua. Muuten keskitymme treenaamiseen ja nautimme kesästä. Tarkoitus olisi herätellä Ansan uinuvaa motivaatiota. Harjoitella leikkimistä erilaisissa paikoissa ja tilanteissa sekä tehdä paljon vauhdikkaita ja innostavia rataharjoituksia.


Ei kommentteja: