24.6.2010

Näyttely-kuulumiset

Kangasniemellä 13.5.


Enpä ole tämän vuoden näyttelyvisiiteistä kirjoittanut tänne vielä mitään, vaikka niitäkin on muutama ollut. Lisätäänpä nyt arvostelut ja muutama kuva, eli edetään uusimmasta vanhimpaan.

13.6. kävimme Oriveden kaikkien rotujen näyttelyssä. Siellä tuomarina oli romanialainen Calin Simu. Tässä arvostelu:

Very good in type. Lovely head. Beautiful topline. Very good movement.


Lyhyestä virsi kaunis. Eri tuli, kuten kaikille muillekin osallistujille ja vaaleanpunainen ruusuke. Avoimessa luokassa Ansa sijoittui neljänneksi viiden nartun joukosta. Liikkuminen oli jälleen meidän heikko puoli. Jotain tarttis tehdä sille kun vaan keksisi mitä (ja jaksaisi harjoitella)..! Ansa jotenkin laiskistuu näyttelyissä, Orivedelläkin se oli ihan lahna ja istuskelikin joko "isin" sylissä kehän laidalla tai olisi vääntänyt muiden himpettien luo seurustelemaan. Tässä pari herkkää isä-lapsi-kuvaa!

Ja jonkun piti päästä väkisin tuoliin, sillonkin kun sitä ei suostuttu ottamaan syliin. Ehkäpä ensi kerralla otamme suosiolla mukaan häkin, jossa Ansa saa makoilla rauhassa, josko se sitten olisi vähän pirteämpi kehässä.
Niin ja tässä vielä todistusaineistoa siitä, että kyllä se Ansaliinos hienosti osasi pönöttää!30.5. järjestettiin Keski-Suomen Vinttikoirakerhon kesäkauden avajaiset ja epävirallinen Vuoden Voittaja-näyttely. Päivä oli kiva, mutta harmillisesti whippet-narttujen kehän aikana alkoi sadella. Ansa olikin varsin innoissaan kun kehään mennessä sadetakki piti ottaa pois ja altistua elementeille! Kaikesta huolimatta Ansa sijoittui 12 whippet-nartun joukosta neljänneksi. Tuomarina oli Sirkka Salonen ja arvostelu seuraavanlainen:

Erittäin hyvä kokonaisuus. Hyvä pigmentti. Hyvät S-kurvit. Hyvät liikkeet.


Kuva: Marko Heinonen13.5. olimme näyttelemässä Kangasniemellä ja tuomarina siellä oli Saija Juutilainen. Tämä olikin Ansan ensimmäinen esiintyminen avoimessa luokassa. Ansa oli Saijan mielestä erittäin hyvä ja arvostelu kuuluu näin:

2v. Tyylikäs nuori narttu. Hyvin kaunis pää ja ilme, joskin vaaleat vilkkuluomet häiritsevät. Hieman kevyet korvat. Hyvä purenta. Kaula voisi kiinnittyä sulavammin ja etuosa kulmautua paremmin. Hyvä lanneosa. Tiiviit käpälät. Hyvä häntä. Kevyt liike, mutta ulottuvuutta ja voimaa tulisi olla enemmän.


Yllä olevat kuvat: Emmi Seppälä
Toukokuussa kävimme myös tuossa lähikentällä järjestetyssä mätsärissä. Siellä tuulessa värisevät whippetit heitettiin ensimmäisenä pois kehästä ja voittajiksi selvityivät vähän erilaiset koirat, laumanvartijat ja pystykorvat..!

Ja vuoden ensimmäinen kehäkäynti oli Tampereen KV:ssä 21.3. Siellä tuomaroi ruotsalainen Ray Lindholm ja hän antoi Ansalle myöskin EH:n. Arvostelu on ruotsiksi ja koska ruotsin taitoni ovat vuosi vuodelta ruostuneet niin en lähde edes yrittämään sen kääntämistä. Joten pyydän anteeksi mahdollisia kirjoitusvirheitä (syytän niistä kehäsihteerin epäselvää käsialaa...) ja kopion arvostelun suoraan paperista tähän:

Välskuret huvud. Bra uttryck. Bra hals, kunde ha lite längre linjer. Lite kort överarm. Annars bra vinklas. Bra benstomne. Lit bred i fronta. Rör sig annars OK.

Seuraavaksi suuntaamme kehään näillä näkymin vasta elokuussa. Sitä odotamme jälleen mielenkiinnolla!

Ei kommentteja: