13.2.2009

Lentopalloa

Kävimme Oonan kanssa viime sunnuntaina kokeilemassa uutta harrastusta - flyballia! Pääsimme flyball-ryhmän harjoituksiin mukaan, joten saimme seurata pidempään harrastaneiden hienoja suorituksia, sekä kokeilla lajia itse. Oona on aikamoinen pallohullu ja hajottaa tennispallot hetkessä. Touhotus oli melkoinen sen jälkeen kun Oona huomasi mitä ne muut koirat sieltä esteiden takaa oikein hakivat. Ja kaikenlisäksi pudottivat vielä ne pallot suoraan eteemme.

Esteet ovat meille tietysti vanhoja tuttuja agilitystä, joten hypimme vähän niitä ja sitten kokeilimme flyball-boksin laukaisemista. Oona nappasi aluksi tennispallon suoraan boksin kolosta. Yritin saada Oonaa läppäämään tassullaan boksia ja muutaman kerran se onnistuikin, tosin aluksi Oona ei huomannut kun pallo lensi kaaressa sen taakse vaan tuijotti vaan boksin takana ollutta ämpärillistä tennispalloja!

Noh, treenien lopussa kokeilimme hommaa vielä uudestaan. Päästin Oonan vapaaksi esteiden takaa jotka se hyppikin vauhdilla, syöksyi palloboksin päälle ja nappasi pallon suuhunsa ilmasta! Täydellinen suoritus siis, lukuunottamatta sitä pallon palautusta tietenkin. Kokeilussa tuli selvästi esille se asia joita meidän täytyy harjoitella P A L J O N: tennispallon päästämistä irti... Sain vääntää palloja Oonan suusta muutaman kerran aika kauan.

Nyt treenailemme sitten kotona kansion avulla sitä flyball-boksin laukaisemista, eli tassulla läppäämistä ja irti-käskyä. Toivottavasti pääsemme myös pian flyball-kurssille oppimaan lisää, sen verran kivalta tämä lentopallo vaikutti! Myös Ansa on saanut treenata kotona tassulla läppäämistä ja Ansa on itseasiassa siinä jopa Oonaa innokkaampi. Ansalla on muutenkin tapana läpsytellä kaikkea pitkillä tassuillaan. Joten voipi olla että tulevalle kurssille pääsevät mukaan kummatkin koiruudet.

Ei kommentteja: