3.1.2009

Pantoja

Innostuin jokin aika sitten kuvailemaan Ansalle ja Oonalle syksyn mittaan tekemiäni kaulapantoja, joten laitetaan kuvat tännekin. Kun Ansan kapoinen pentupanta kävi liian pieneksi, mutta en vielä hennonut investoida nahkaiseen vinttikoirapantaan kasvavalle kaulalle, täytyi tarttua itse toimeen ja alkaa ompelemaan pantoja. Ansalle on kiva tehdä pantoja, kun leveään pantaa mahtuu kauniita kuvioita. Oonan kaulassa taas leveämpi panta - varsinkin fleecevuorinen - näyttää lähinnä niskatuelta. Lisäksi Oonan pantojen tulee olla pistolukolla varustettuja, sillä puolikiristävä malli solahtaa paksusta kaulasta helposti pois. Ansalle voi tehdä näitä hiukan helpompia puolikiristäviä mallejakin.

Nämä ylimmän kuvan pannat ovat olleet kovassa käytössä ja vähän reissussa rähjääntyneetkin. Leveä pallopanta Ansan ja kapeammat Oonan.



Tämä panta syntyi 70-luvun solmiosta, jonka löysin kätköistäni kaappeja siivotessa. Oonalle olisi tilauksessa samanmoinen panta.



Tämän pannan nauhan toin Lontoosta jo useampi vuosi sitten ja jossain vaiheessa se toimitti vyön virkaa. Nyt siitä tuli Ansan hienostelupanta, jolle piti kaveriksi tietenkin hankkia valkoinen hihna ja koristeeksi tilata tupsu.



On Ansalla yksi ostettukin panta, joka löytyi Jyväskylän näyttelystä. Ja tilauksessa on hienot nahkaiset timanttipannat kummallekin tytölle!



Viime päivinä olen pyörittänyt taas takkitehdasta, ehkäpä esittelen sen tuloksia joskus...

1 kommentti:

johanna kirjoitti...

Teidän koirilla on kohta enemmän asusteita kuin ihmisillä ;) Mutta hienoja pantoja ovat!