6.5.2015

Hyvinvointia
Takana on Ruutin juoksutauko agilitystä, jonka aikana on lenkkeilty ja nautittu keväästä. Meidän hallissa ei juoksuiset nartut treenaa ja se onkin hyvä paikka pitää taukoa. Neljän viikon taukoon tuli kuitenkin tauko puolivälissä, kun otimme osaa Outi Harjun aglitykurssille. Juoksunarttujen treenaamiseen kun on hallissamme yksi poikkeus, eli kurssit. Tulipa testattua kuinka Ruuti näin aikuisena suhtautuu agilitytekemiseen juoksujen aikana - yhtä raivokkaasti kuin muutenkin. Energiaa ja intoa oli ja ei ajatustakaan, että Ruuti olisi lähtenyt haikailemaan mihinkään muualle. Tekemiseen keskityttiin täysillä ja hyvä niin, jos joskus vaikka satutaan kisaamaan juoksujen aikana. Outin kurssilla tehtiin vauhdikasta ja kivaa rataa. Tuli hyviä vinkkejä linjauksiin ja radan pätkiä pitää kyllä päästä testaamaan lisää tässä lähiaikoina. 

 Kevään viimeiset lumet hyödynnettiin laskemalla pyllymäkeä!


Kevät on ollut kuntoilupainotteinen. Koirat ovat kohottaneet kuntoaan juoksentelemalla metsissä ja lenkit ovat venyneet välillä melkoisen pitkiksi. Keväinen metsä on parasta! Välillä täytyy muistaa höllätä, ihan siitä lenkkeilystäkin. Etenkin Ruuti kun tuppaa juoksemaan joka lenkillä täysiä, joten sen vastapainoksi pitää järjestää riittävästi rauhallisen tempon raviliikuntaa (hihnassa). Koirien hyvinvointia on tullut taas viime aikoina mietittyä, etenkin näin agility-tauon aikana. Meillä taukoilua on tässä viimeisen viiden kuukauden aikana tullut lähemmäs puolet ajasta eli liki 2,5kk. Lisäksi talvella treenaaminen oli aika maltillista. Kaikille harrastuskoirille ei välttämättä näin paljoa taukoilua suoda. Viime aikoina olen törmännyt myös hyviin kirjoituksiin aiheesta, joista saa lisää tuumailtavaa:


Ansa taitaa lepäilyn jalon taidon
Koirien lisäksi kuntoilua on harrastanut myös ohjaaja. Osallistun itse kolme kertaa käsittävään agilityohjaajien fysiikkavalmennukseen, jota vetää ammattivalmentaja. Valmennus koostuu luennoista ja käytännön harjoituksista ja siellä on käyty läpi elämäntapoja nukkumisesta, levosta ja syömisestä lähtien. Käytännön osuudessa on harjoiteltu hyvät alkulämmittelyt, jotka tulisi tehdä aina ennen agilitysuoritusta. On harjoiteltu ketteryyttä ja lihaskuntoa sekä tehty kuntotestit. Viimeisellä kerralla nyt toukokuussa testataan sitten kunnon kehittymistä. Kun oma vuosimittarikin alkaa olemaan lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä, on tässä viimeisen reilun vuoden aikana tullut tehtyä muutamia tärkeitä muutoksia elämäntapoihin. Nyt valmennuksen myötä olen saanut sysäyksen pinnistellä vielä pidemmälle. Herkuttelut jätän yhteen herkkupäivään viikossa ja lihaskuntoa yritän treenata kotijumpalla. Nyt kun oireileva polveni on taas kurissa, olen päässyt myös juoksulenkeille koirien kanssa. Noin kerran viikossa on juoksenneltu hallilla spurtteja ja ketteryysharjoituksia agility-kavereiden kanssa. Josko jalka kulkisi nyt kevään ja tulevan kesän kisakentillä entistä nopsakammin!


Keskellä kesää tämä taivas tarkoittaisi ukkosta, eräällä iltalenkillä 
se tarkoitti katoavaa saderintamaa ja ihanaa aurinkoaEi kommentteja: