8.2.2015

Viikon puuhat


Viikko on taas hurahtanut vauhdilla ja enää kolme työviikkoa jäljellä ennen talvilomaa. Kevätkin on piipahtanut luonamme ja tuonut huikeita aurinkoisia hetkiä mukanaan. Lenkkeilyä on harrastettu keskenämme ja kavereiden kanssa. Yksi ilta tarvottiin pitkä lenkki Ruutin pikkuveljen kanssa ja tänään Ansa pääsi bestistensä kanssa ulkoilemaan. Vaikka miinusasteita oli vain viisi, niin napakka tuuli puri koiriin, haalarit ja muut vermeet olivat kovasti paikallaan.

 Kelkkareittejä pitkin on hyvä kulkea. 

 Pretty in pink!

Haalarijengi
 
Pentu kohta 7-vee oli järjestänyt parina päivänä töistä palaavalle perheelleen yllätyksiä. Ensin täällä oli harrastettu chili-viljelyä, ilmeisesti nyt on juuri oikea aika koulia taimia ja testata onko niistä eläjiksi. Seuraavana päivänä "pentu" oli kiskonut takkinsa kaiteelta alas ja mutustellut sen pistolukkoa. Onneksi lukko kuitenkin vielä toimii. Mikä lie virtapiikki oli Ansaan iskenyt noina päivinä, toivottavasti kevätvillitys on näiden jälkeen ohi!


Ruutin tukkaa on kasvateltu ja aikomus on mennä tuomarin syynättäväksi maaliskuun lopulla. Tukka on tuntunut tooosi pitkältä ja Ruuti jotenkin kauhean paksun näköiseltä. Eilen räpsäisin siitä kuitenkin pari kuvaa, kun toinen paikoillaan hetken seisoi ja tässä se todellisuus paljastui. Ei Ruuti edelleenkään kovin iso ole, vaan ihan pennun ja tosi söpön näköinen.


Ja käydääs läpi vielä tämänkin viikon treeniosuus. Maanantain ryhmätreenien ratapiirros alla. Videota en saanut taaskaan aikaiseksi napata ja sehän jälkikäteen harmitti. Tehtiin nimittäin nollana rata läpi kahteen kertaan ja ihan mahtavia nollia ne olikin! Ruutin vauhti huippu, minun liikkuminen ja rytmitys hyvä. Oikein sellaista agilityn flowta, jonka jälkeen posket hehkui, sisältä kuului hyrinää ja oli voittaja-olo. Treeneissä on tällä jaksolla tehty paljon ratoja ja niistä suurin osa tällaisia suhteellisen suoraviivaisia ja soljuvia. Vaikka etenkin syksyn puolella vähän protestoin ratapainotteisuutta vastaan ja keskityin lyhyempiin pätkiin, niin nyt talven puolella nämä ovat olleet kivoja treenejä ja niistä on saanut onnistumisen elämyksiä. Tätä jaksoa on jäljellä enää yksi kerta ja sitten vuorossa uusi ryhmä ja kouluttaja.

Ohjausvalinnat: 2:lle pakkovalssi, 6-putkelle lähetys 5:n takaa. 
7:n jälkeen sokkari, törkkäys 8:lle ja 9:n jälkeen toinen sokkari. 
10:lle niisto. 12:lle takaaleikkaus. 

Viikon aikana ei käyty hallilla lain, vaan keskityttiin lenkkeilyyn. Tänä aamuna oli vuorossa vuoden ensimmäinen Haastajat-valmennus. Aluksi tehtiin esteitä 1-14, joissa mukana kaikki kontaktit, hankala keppikulma ja muuta mukavaa. Ei olla tehty niistoa kepeille kuin pari hassua kertaa, jolloin se ei ole toiminut, eikä niisto ole noussut meidän treenilistallekaan missään vaiheessa. Tällä radalla oli kuitenkin pakko niistää ja ihme ja kumma se toimi. 4-putkeen ohjaus oli siis parasta tehdä niin, että ohjaaja oli jo pitkällä keppien puolivälissä ja otti askeleen ja keilauksen kohti 4-putken suuta ja kiirehti vauhdilla niistämään keppien ekaan väliin. Alkupätkän jälkeen jatkettiin osuutta 14-22, jolta videot ovat ja testailtiin paria eri vaihtoehtoa ohjaukseen. Lopuksi, kun aikaa jäi, me kokeiltiin kertaalleen vielä loppupätkää, josta kotiläksyksi hioa sylkkäriä ja poispäinkäännöstä.

Ei kommentteja: