29.6.2014

Pikakelaus viimeisiin kuukausiin

Hei vaan pitkästä aikaa! Kevät hurahti ohi nopsaan ja alkukesä myös. Tässä pikakertaus kevään ja kesän puuhista.


Huhtikuussa juhlittiin Ansan 6-vuotis synttäreitä! Ansa sai hienon synttäripaketin bestiksiltään.



Huhtikuussa ulkoiltiin ahkerasti. Ennen pääsiäistä metsälenkillä oli mukana huonoa onnea ja koirien rallatellessa Ansa teloi kylkensä ilmeisesti johonkin oksanhankaan. Tuloksena visiitti päivystykseen ja muutama tikki, jotka saatiin onneksi ommeltua paikallispuudutuksessa. Kun tikit oli poistettu ja Ansa pääsi taas juoksemaan vapaana, teloi se hetimiten myös vasenta takajalkaansa jotenkin. Mitään jalasta ei kuitenkaan löytynyt, joten pienen lepuutuksen ja hihnalenkkeilyjakson jälkeen on taas menty normaalisti.

Tikkauksen jälkeen...

Agilityt on jatkuneet Ruutilla ja välillä myös Ansalla. Tosin motivaatio agilityn tekemiseen Ansan kanssa on ollut välillä tällä ohjaajalla vähän alhaalla, joten teinkin päätöksen, että tämä jakso on meidän viimeinen jolloin treenataan ryhmässä. Emme ole löytäneet enää samanlaista flowta ja intoa agilityn tekemiseen, kuin mitä meillä oli silloin vajaa pari vuotta sitten ennen Ansan sairaslomia. Kun ei tavoitteita lajissa ole ja jos se ei enää tunnu kivalta, niin miksipäs sitä sitten pakosti jauhaisi! Ansa siirtyy muiden harrastusten pariin. Ansan suosikkivalinta uudeksi harrastukseksi on tällä hetkellä skeittaus - katsotaan mihin sitä sitten lopulta päädytään!

 Lepuuttajat 

 Voisko tonne jo pulahtaa?


Kevätlenkkeilyä 


 Ruuti sai kevättukan ennen vappua



Ruutilla on jatkunut valmennus ja oman ryhmän viikkotreenit. Itsenäisessä treenaamisessa on keskitytty eniten keppeihin, kontakteihin ja hyppytekniikkaan, sillä niissä riittää puuhaa. Saas nähdä saadaanko ne kisakuntoon syksyyn mennessä. Parissa möllikisoissakin on käyty. Ensimmäisessä napattiin voitto supermölli-luokassa ja tässä on linkki meidän rataan. Toisissa rata oli todella suoraviivaista hyppy-putki-luukutusta, kisat oli ulkokentällä ja minulle tuli kiire ehtiä koko kisoihin, joten en ehtinyt lenkkeilyttää Ruutia niin pitkästi etukäteen. Ensimmäisellä radalla Ruuti lähtikin ihan käsistä ja meno oli melkoista sähellystä. Otettiin kuitenkin uusinta, joka oli jo paljon parempi. Pakka meni sekaisin vasta loppupuolella, kun jäin itse vähän liian pitkäksi aikaa katsomaan putkeen juoksevaa Ruutia ja olin liian myöhässä seuraavassa kohdassa. Mutta hyvä kokemus oli tuokin kisa! Ruuti ja isäntänsä ovat myös käyneet toko-kurssia ja siellä on opittu uusia asioita.



Mennäänmennäänmennäänmennäänjo!!!

Juhannusta vietettiin mökillä ja koirat juoksi pihalla sydämensä kyllyydestä. Ruutia ei saanut sisälle kuin pakosta. Jos sille yritti ehdotellakaan mökkiin menemistä, lähti se heti juoksemaan kauemmas! Kotiin palattua koirilla menikin yksi päivä reporankana lepuuttaessa.


Kesäiltana

 Kesän ensimmäinen kunnollinen uinti 


Maahikkaat maistuvat meidän koirille


Ansa alppiruusupuistossa

Tämä viikonloppu aloitettiin treenaamalla hyvässä seurassa, eli Ruutin reippaan Valpas-pikkuveljen kera! Treenien jälkeen Ruutilla ja velipojalla oli myös hyvät painit, joista löytyy video täältä

Ansa, Ruuti ja Valpas

Viikonloppua on jatkettu seuraamalla agilityn mm-karsintoja livestreamin kautta ja Ruuti on ollut siinä puuhassa hyvin mukana. Näissä kuvissa näkyy hyvin Ruutin "minäminäminäminä"-luonne, eli aina on pakko päästä syliin ja mahdollisimman lähelle hoidattamaan itseään :) Ja pienenä loppuhuomiona, että kannatti seurata kisoja, kun Ruutin sukulaiset tykitti upeita ratoja!










Ei kommentteja: