28.11.2009

Jyväskylä KV 21.11.


Viikko sitten vuorossa oli Ansan vuoden viimeinen näyttelyvierailu, eli Jyväskylän kansainvälinen koiranäyttely. Tuomarina oli espanjalainen afgaani-kasvattaja Philippe Gallardo. Tuomari ei tainnut olla kovin vakuuttunut suomalaisesta whippet-kannasta ja Ansa kuului niihin vähiten vakuuttaviin..! Kasvattaja-täti vei Ansaa kehässä tällä kertaa, oli mukava nähdä miten osaava handleri sai Ansan esiintymään. Katsomosta meno näyttikin niin nätiltä, Ansaa ei tainnut yhtään haitata että hihnan päässä ei ollut oma mamma, päinvastoin kun herkullisia namejakin sai napostella.

Tuomari oli kauhistellut Ansan valtavia silmiä ja mitannut Ansan 51cm korkeaksi. Lopulta hän vilautteli Ansalle sinistä nauhaa, eli H napsahti tällä kerralla ainoana narttuna..! Arvostelu kuuluu näin:

Correct proportion. Correct feminine head. Would like a little more underjaw and smaller eye. Correct neck. Would like better shoulder lay back. Correct chest & forechest. Good topline. Nice rear. Good condition. A little bit narrow going away & loose elbows. Needs more reach and drive.




Tämmöinen kokemus tällä kertaa, jännityksellä odotamme mitä seuraava tuomari tuumaa. Sitä seuraavaa näyttelykäyntiä saadaankin kyllä odotella nyt useampi kuukausi, eli Tampereen maaliskuiseen näyttelyyn saakka. Tosi mukava päivä meillä kyllä oli koirahulinassa ja Ansa oli aivan tohkeissaan kun pääsi taas näkemään niin monta rotutoveriaan. Oona muuten vietti tuon päivän nukkuen päikkäreitä "papan" kainalossa, eli kummallakin lapsella oli mieleistään ohjelmaa!

Ei kommentteja: