21.9.2014

Kisaamista harjoittelemassa

Vaikka meidän agility ei todellakaan valmista ole, vaan päinvastoin kovin keskeneräistä, niin ollaan käyty Ruutin kanssa kokeilemassa kisaamista. Ensimmäinen koitos oli 6.9. kotihallissa. Tarjolla oli kolme rataa ja alkujaan ilmoitin meidät vain hyppyradalle. Pienen mietinnän jälkeen laitoin ilmon menemään myös agiradalle ajatuksella, että on mahdollisuus petrata toisella radalla jos ensimmäinen rata menee plörinäksi. Perhoset vatsassa odottelin kisoja. Viimeisestä virallisesta kisastartista Ansan kanssa tuli kuluneeksi jo kaksi vuotta, joten omat kisarutiinitkin on vähän hukassa.

Hyvä fiilis jäi ensimmäisistä kisoista, vaikka tuloksilla ei juhlittukaan. Ruutin kisavire ei eronnut treenivireestä. Paikka oli toki hyvinkin tuttu, eikä periaatteessa mitään ihmeellistä tullut vastaan. Radoilla keppikulmat olivat hankalia ja niihin kosahti meidän kumpikin rata. Ensimmäiseltä radalta siis vitonen (kepeiltä), toisella HYL (keppejä edeltävässä sähläyksessä Ruuti kävi suorittamassa ylimääräisen esteen, tosin hylsy olisi jokatapauksessa tullut radan lopussa väärästä radasta). Omaan ohjaamiseen olin muutoin tyytyväinen, mutta tuli jälleen huomattua, että vanha tuttu persjättö, joka on Ansaa ohjatessa ollut varsin käyttökelpoinen ohjauskuvio, ei ole Ruutin kanssa paras vaihtoehto. Tungin siis pari kertaa väkisin itseni Ruutin eteen. Hyvä fiilis jäi kuitenkin ensimmäisestä kisasta, oli sellaista mukavaa tekemisen meininkiä.

Tänään ajeltiin Pieksämäelle, jossa tarjolla oli kolme rataa. Ruuti pursuili energiaa lepopäivän jälkeen ja poukkoili ympäriinsä jo lämppälenkin aikana. Paikka oli Ruutille uusi, pohja hiekkaa, jolla ei ole kovin montaa kertaa tehty, puomi erilainen kuin oman seuran puomit. Kolme rataa sitten räpiköitiin läpi mm. kera läpijuostujen kontaktien, keppivirheiden (kepeille menot haastavia ja yksi liian aikaisin lopetettu pujottelu), muutaman esteen kiellon (minun löperöt ohjaaukset ja huonot linjat), hidas puomin juokseminen. Ekalta agiradalta tulos 10, toiselta agiradalta ja hyppyradalta HYL. Ihanaa oli rata radalta parantuneet lähdössä pysymiset, rimojen pysyminen ylhäällä, vauhdikkaat esteille sinkoamispätkät, toisen agiradan täydellinen puomin kontakti ja yhden radan keppien hakeminen avokulmasta. Hyvää myös se, että on taas yksi paikka ja kokemus takana.

Nyt on treenilistalla siis monta monituista asiaa. Ajatuksena on keskittyä harjoitteluun syksy ja talvi, keväällä aletaan sitten kisaamaan aktiivisemmin. Syksyn aikana käydään vielä harjoittelemassa kisatilanteita parissa kotikisoissa. Ihan jo niiden oikeanlaisten Ruutille sopivien kisarutiinien (mm. lepopäivien ja puuhapäivien suhde) löytäminen vaatii vähän tuumailua ja testailua. Hyvänä tukena treenaukseen ja taitojen hiomiseen meillä tämän tulevan reilun puolivuotisen aikana toimii seuran haastajat-valmennusryhmä, johon pääsimme Ruutin kanssa. Treenejä on noin kerran kuukaudessa ja valmentajana meillä on Kärnän Julia. Täällä on video meidän tasotestistä.


Ei kommentteja: