29.8.2014

Elokuu on lomakuu

Jampat sienimetsällä

Elokuu ja samalla meidän kesäloma lähenee väistämättä loppuaan ja edessä on syyskuviot. Mukavaa on ollut lomailla näin loppukesästä, sillä vähän viileämmät kelit on tarjonneet hyvät puitteet lenkkeilyyn. Tässä muutama hetki viime viikon retkiltä, jolloin etsittiin sieniä ja seikkailtiin vähän erilaisemmissa maisemissa Vaarunvuoren luontopolulla.




Vaarunvuorella ihailemassa Päijänne-maisemia



Kärkistensalmen ylittävä silta on aina yhtä komea näky


Meidän heinäkuinen agilityloma oli kuukauden mittainen. Sen jälkeen on treenattu reippaammin ja edistysaskeliakin on otettu. Ruuti hoksasi kepit ja pääsimme eroon ohjureista. Toki itsenäisiä keppejä ja erilaisia ohjauksia kepeille ja kepeiltä lähtiessä pitää vielä harjoitella ja paljon. Kontaktit radan osana on myös edistyneet. Elokuun alussa kävimme möllikisoissa testaamassa kontakteja kisatilanteessa. Ulkoradalla ja A:kin oli erilainen kuin oman seuran esteet. Ruuti-possu juoksi kaikki kontaktit läpi vireen ollessa katossa. A:lle palautin sen kaksi kertaa, puomille onneksi riitti vain yksi kertaus. Sen jälkeen on kuitenkin saatu hyviä onnistumisia kontakteista osana rataa. Keinusta uhkasi tulla uusi murheenkryyni, mutta keinullekin on saatu hyviä suorituksia alle nyt ja Ruuti menee sinne mukavalla vauhdilla.

Loman aikana käytiin mielenkiintoisessa agilitykoulutuksessa, taputeltiin jakso päätökseensä ja viime maanantaina alkoi jo uusi koulutusjakso uuden ryhmän ja kouluttajan kanssa. Viime lauantaina kävimme joukkue-möllikisoissa harjoittelemassa hyppy-putki-radalla.

Lomaa on vietetty kotosalla, joten on ollut helppo käydä hallilla useamman kerran viikossa. Ansakin on päässyt välillä mukaan kun on käväisty ottamassa treeniä lenkin lomassa. Ansa on ollut aivan innoissaan palkka-Jumbonesta ja touhottamisesta. Niin innoissaan se on välistä töhöttänyt, etten voi kun nauraa ääneen rakkaalle-pöhelölle! Ensi viikolla aloitamme Ansan kanssa rally-toko-kurssin, josko siitä tulisi meille uusi harrastus.

Mökillä on käyty nauttimassa kesästä, marjoja on yritetty katsella metsästä vähän epäonnisesti ja katseet lenkeillä ovat vähitellen siirtyneet sienimättäisiin. Tänään koirat kävivät fyssarin tarkastettavana muutaman kuukauden tauon jälkeen. Molemmilta koirilta löytyi jumitusta rintarangasta (vähän eri kohdista) ja molemmilla (hyvin oudosti) oli pikkuisen juntturassa myös vasen takareisi. Mitä lie kuvioita ovat puuhanneet, kun ovat jumitukset saaneet samoihin paikkoihin. Hyvin lähtivät jumit kuitenkin liikenteeseen laserin ja fyssarin sormien avulla. Kun on taas tarkastettu, että kaverit on suurinpiirtein kunnosssa, uskalletaan sännätä innolla kohti syksyä.


Ei kommentteja: