3.3.2015

Lomailua



Terveiset talvilomalta! Ihan kotosalla lomaillaan ja ilman mitään ihmeempiä suunnitelmia ja ohjelmanumeroita. Siitä huolimatta olen onnistunut täyttämään päiväni yhdellä jos toisellakin koiramaisella puuhalla. Lomailtu on myös harrastuksista parin viikon verran. Ensin minun mahataudin ja sitten Ruutin silmätulehduksen vuoksi. Ruutin toinen silmä alkoi kovasti punottamaan toissa viikolla. Onneksi lääkäri ei kuitenkaan löytänyt silmästä haavaa. Tippakuurin vuoksi jouduimme perumaan kisareissut kahdelta viikonlopulta, mikä toki itseä vähän harmitti. Treenaamisestakin pidettiin taukoa, jotta hallin hiekat ei mene Ruutin silmää ärsyttämään. Hauskaa tässä silmätulehduksessa oli Ruutin reaktiot. Se kiskoi innosta piipaten lääkärin vastaanotolle, eikä vissiin edes tajunnut minkään olevan erilailla kun silmän suojaksi viritettiin kauluri. Meidän aiemmat koirat ovat menettäneet hetkeksi toimintakykynsä kun ovat joutuneet käyttämään kauluria. Ruuti sen sijaan jatkoi elämää - luun syömistä, leikkimistä ja kotona säntäilyä - ihan kuten ennen kauluriakin. Eilen aloitettiin tauon jälkeen uusi agilityn treenijakso uudessa ryhmässä ja intoa tekemiseen oli niin koiralla kuin omistajallakin!


Tänään käytin koirat reilun kolmen kuukauden tauon jälkeen fyssarin tarkastuksessa. Hyvin voivat kumpikin, mihin saa olla tyytyväinen. Ansan oikea takajalka lonkan kohdilta oli hiukan jumissa ja Ruutilta löytyi oikealta puolelta rintarangan kohdalta juoste (olikohan oikea termi..?). Näitä kohtia availtiin ja näytettiin niille vähän laseriakin. Ja jumppailuvinkkejä tuli taas lisää, pitäisi saada omasta niskasta vaan tiukka ote, jotta tulisi jumppailtua koiria (ja itseä myös) ahkerammin.


Loppulomalle on suunnitelmissa vähän näyttelyjuttujen ja myös agilityn harjoittelua, sekä tietysti lenkkeilyä ja lekottelua. Ruutin näyttelyyn on enää kaksi viikkoa aikaa, joten turkkiakin pitää vähän näperrellä auki. Palataan taas asiaan!

Ei kommentteja: