4.10.2015

Syys-rauhoitus


Syksy on ollut aika aktiivinen, harvassa on olleet vapaat viikonloput. Nyt on takana kaksi sellaista ja ah, onpa ollutkin mukavaa mennä sinne mihin nenä näyttää! Meinasin juuri rustata kaksi kisailmoa tuleville peräkkäisille viikonlopuille, mutta päädyin jättämään toiset kauempana olevat kisat välistä. Eiköhän me ehditä kisata ihan tarpeeksi muutenkin. Takana on jo viidet kisat elokuun alkupuolelta lähtien ja luvassa tälle syksylle parit kotikisat sekä varmaan vielä kisareissu jonnekin muualle. Tarkoituksena pitää myös agilityvapaata pari viikkoa ja sitten vuoden vaihteen tienoilla pidempi treeni- (ja juoksu) tauko. Kisaaminen on hirmu kivaa, mutta siinä samalla ei hirveästi ehdi treenata, kun ei niitä agilityn tekokertoja viitsi viikkoon kovin montaa änkeä. Viikottaisten ryhmätreenien lisäksi olen nyt viime viikkoina käynyt yleensä sen kerran, joskus kaksi, tekemässä itsenäisen treenin. Paljon olisi asioita joihin haluaisin ja pitäisi paneutua, joten tykkään siitä, että saan pyhittää niitä viikonloppujakin treeneille ja lenkkeilylle. 



Syys on saapunut ja meitä on hemmoiteltu huikeilla kauniilla päivillä ja keleillä. Aurinkoa on riittänyt ja poutaa, sadelenkit voi laskea yhden käden sormilla ja nekin on olleet ihan tunnelmallisia. Koirien juoksutuksen lomaan olen yrittänyt ympätä vähän oman juoksukunnon kohotustakin hölkkäilemällä kokonaisia lenkkejä tai tekemällä spurtteja kävelypainotteisten lenkkien lomassa. Tänään sunnuntaina käytettiin lenkkiin aikaa kolme tuntia ja matkaakin tuli 10 kilometriä. Alussa käytiin tekemässä pieni treeni hallilla ja sitten juostiin ja käveltiin ja vähän sienestettiinkin - täydellistä!




 Ansa pistää parastaan! 



Viikonloppu aloitettiin rally-tunnelmissa, kun järjestimme seurallemme ensimmäiset rally-tokon möllikisat pienellä porukalla. Pääsin järjestelyjen lomassa kisailemaan myös omien koirien kanssa ja päätin koettaa mölli-luokan radalla onnea Ruutinkin kanssa. Vähän meinasi riemu revetä Ruutilla radalla, sivulle tulot tehtiin pomppujen kanssa ja muutenkin mopo keuli. Lyhyen radan loppupuolella seuraaminen alkoi sujumaan jo vähän maltilla ja tekeminen oli mukavaa. Sijoituttiin suorituksellamme ja 97 pisteellä jopa kolmansiksi ja tienattiin karkkipäiväkarkkia niin koirille kuin ihmisillekin. Vissiin voisi Ruutinkin kanssa treenailla rally-juttuja, rakennella rauhassa liikkeitä ja suorituksia tulevaisuutta varten. Olen kaavaillut rallystä lähinnä eläkevuosien lajia Ruutille, mutta voisihan ne alempien luokkien kisat käydä jo nuorempanakin. 

Ansa kisasi alokas-luokan radalla ensimmäisenä. Ennen rataa yritin innostaa Ansaa leikkimiseen, mutta vaikka paikka oli tuttu ja kotihallissa vire lähtökohtaisesti aina korkeampi kuin muualla, aiheutti kisojen yleisö ja muut koirat häiriötä ja Ansan virittely jäi vähän puolitiehen. Alkurata olikin tahmeampaa menoa, mutta loppuakohden sain Ansan paremmin innostettua mukaan ja seuraaminen alkoi tuntua vauhdikkaammalta. Lähdöstä seuraava kyltti oli heti istu-maahan-kierrä koiran ympäri. Maahan menot ja siellä pysymiset ei ole toimineet meillä viime aikoina kauhean hyvin, mutta tällä kertaa tuo toimi hienosti. Eteen istumisissa meillä tuli ongelmia, kun Ansa jäi istumaan tosi kauas ja tulkitsi liikkeen peruuttamiseksi (joka on Ansan mielitemppu, jota se tarjoilee ahkerasti :) ). Näistä asentojen epätarkkuuksista tuomari antoi meille miinusta 4 pisteen verran ja tuloksena olikin 96 pistettä ja muistaakseni viides sija. Hyvää kokemusta ja harjoitusta jälleen! 







Tässä vielä pari videon pätkää tämän viikon ryhmätreeneistä. Pari 45cm olevaa rimaa aiheutti päänvaivaa Ruutille. Videolta näkee hyvin miten se miettii ihan eri tavalla hyppäämistä niiden kohdalla ja rimatkin lensivät. Tänään tehtiin taas vähän set point-harjoitusta, jossa nostettiin okserin taempi rima 45 senttiin. Hyppytekniikan ja kokemuksen kautta pitää lähteä näitä harjoittelemaan aktiivisesti, koska niitä korkeimpia rimoja voipi kolmosissa ruveta tulemaan vastaan.





Ei kommentteja: